Георги Търновалийски към пловдивчани: Няма да ви предадем, на БСП й пука за хората

Сеп 11, 2014 Новини БСП 0 1461

Днес се изправяме пред вас

„Днес се изправяме пред вас. Тук е моето семейство, тук са приятелите ми и те знаят, че никога няма да отстъпим от принципите и обещанията си. Никога няма да ви предадем. На БСП й пука за хората”. Това заяви пред пловдивчани водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Пловдив-град Георги Търновалийски. Той изброи и ангажиментите, които коалицията поема: да се увеличат плащанията, да се въведе семейно подоходно облагане, да се увеличат детските добавки, да се увеличи два пъти минималната работна заплата до края на мандата. Той увери, че БСП няма да отстъпи от искането за строителството на „Южен поток”, ще настоява за развитие на ядрената енергетика и няма да допусне добиването на шистов газ и ГМО в България. „Разчитаме на вашата подкрепа. Всички ние от листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще работим за българските граждани”, увери Георги Търновалийски събралите се пред фонтаните пловдивчани.

Той припомни и какво е свършила  за една година БСП като управляваща партия. „Успяхме да променим социалните плащания,  да увеличим детските надбавки, да платим две добавки на възрастните хора. Погрижихме се и за подрастващите, за хората в неравностойно положение. Изпълнихме ангажиментите си към бизнеса - намалихме невъзстановения ДДС с над 300 млн лв. Само за последните 7 месеца бяха създадени нови 50 хиляди работни места.  Всичко това постигнахме в тежка политическа обстановка, при сложни взаимоотношения с партньорите, при един парламент, саботиран от опозицията”, посочи Търновалийски.

Специален поздравителен адрес към пловдивските кандидати за депутати изпрати проф. Стефан Данаилов, който беше народен представител от Пловдив в 41-то НС. „С много от вас се познаваме от дълго време, защото искрено боледувахме за интересите на пловдивчани. Радвам се за номинирането на Пловдив да представи достойно България в благородното състезание за получаване званието за европейска столица на културата. Аз съм с вас, макар и да съм в друг избирателен район. Направете така, че на 5 октомври от хората от Пловдив да гласуват всички, за да покажем, че съдбата на България ни вълнува“, е написал проф. Данаилов.

Лидерът на БСП в Пловдив и областта Георги Гергов пожела успех на кандидатите за депутати. „Това е нашият отбор, отборът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Като ги гледам – няма един човек, който да не се е доказал и да не вдъхва доверие. Пловдивчани да си дадат сметка, когато дойде време да гласуват, за какво гласуват. Ние искаме да продължим, това, което сме започнали. Надявам се, че пловдивчани ще ни дадат шанс и ще постигнем победа“, каза Гергов.

Коалиция „БСП лява България” официално откри своя фронт офис на Главната. На специална сцена край фонтаните пред Общината бяха  представени  кандидатите за народни представители в Пловдив град. „За да има Република България работещ парламент, трябват компетентни народни представители, смята Георги Търновалийски.