БСП-Пловдив: Подкрепяме председателя на БСП в усилията му да отстоява принципите на левицата, да съхранява държавността

Юли 02, 2014 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 2052

Българската социалистическа партия за пореден път се намира пред сериозно изпитание

Българската социалистическа партия за пореден път се намира пред сериозно изпитание. Анализът на изборните резултати не трябва да се ограничава единствено в искането на оставка на националното ръководство и  председателя на партията. 

 Съгласни сме, че трябва да се поеме отговорност за резултатите, но трябва и да продължим напред, а за това  се иска единство на партията. То не се постига  с разноговорене по медиите, а с концентрирането ни в една идея, в единен стремеж към реално участие в политическия живот на страната. Да проявим мъдрост, да бъдем на висотата на 120-годишната си история като партия, съхранила се с достойнство  и с чест в името на България.

В името на единството нека проявим политическа зрялост, да загърбим вътрешнопартийните ежби и лидерските  амбиции. Да погледнем назад и да си дадем сметка, колко пъти сме губили,  когато сме се поддавали на негативизма и хуленето вътре в БСП, когато сме преповтаряли изказаните от опозицията обвинения за задкулисие и олигархични интереси, без да си даваме ясна сметка, че изречени от лица на БСП те звучат страшно за нашите членове и симпатизанти. Въпросът доколко морални са действията им  е важен, но днес трябва да си дадем сметка до какво ще доведат те.

Категорично се разграничаваме от действията и говоренето на някои членове  на Националния съвет и други политически лица в БСП, които умишлено  насаждат недоверие към партията.  

Считаме, че те са загърбили  или предпочели да забравят своята отговорност при вземането на решения.

Изказваме своята подкрепа към Председателя на Областния съвет на БСП Пловдив да представлява и отстоява позицията на социалистите от област Пловдив.

Подкрепяме ръководството на БСП и председателя на партията в усилията му да отстоява принципите на левицата, да съхранява държавността и да носи отговорност за успешното представяне на партията на предстоящите парламентарни избори.

Да, в социалистическата партия предстоят промени, и така трябва да е. Но тези промени трябва да бъдат в посока консолидация. Нека си  поставим  конкретни и изпълними цели и да работим заедно за тяхното изпълнение.

Това е пътя, който трябва да извървим.