Веска Ненчева: БСП ще спрем управлението на „замитане на проблемите” – имаме решения за малките селища на Карлово

16.10.2023 г.

„Общинската политика трябва да е най-близка до хората, до техните всекидневни проблеми и потребности. Виждаме обаче, че управляващите вече 12 години само замитат проблемите на хората в с.Иганово, с. Певците, с. Мраченик, с. Домлян, с. Розино, с. Пролом, с. Дъбене, с. Войнягово, с. Климент, с. Соколица, с. Кърнаре, кв. Сушица”. Това заяви кандидатът за кмет на Карлово от „БСП за България” Веска Ненчева след активни срещи с хората от малките населени места на общината.

„Липса на транспорт и тотално скъсани връзки с общинския център, лоши пътища, липса на лични лекари, липса на равен достъп до социални услуги – това е част от резултата от тези 12 години на безхаберие към малките населени места”, посочи Веска Ненчева.

„БСП е доказала във времето, че провежда и отстоява последователна политика в подкрепа на хората. Можем и ще изградим социална община, имаме решения както за общинския център, така и за малките населени места, забравени от досегашната власт,” категорична бе Ненчева.

Кандидатът на БСП посочи и конкретни решения, за да се подобри животът на хората в малките селища на Община Карлово: „Нужни са ясни правила за финансиране на кметствата, за да се даде възможност за изпълнение на правомощията на избраните кметове”, подчерта тя.

„Нова общинска транспортна схема за градски, междуселищен и ученически транспорт, приемане на Общ устройствен план, строго спазване на нормите за строителство, контрол за изпълнението на плана за поддържане на речните корита и отводнителните диги, язовирите и защитни съоръжения”, са сред приоритетните действия, които ще предприемем.

Кандидатът на „БСП за България” бе категорична, че са необходими нови зони за видеонаблюдение в районите на училища, паркове, спирки, пазари и други обществени пространства и контрол. Веска Ненчева, която е уважаван карловски учител, подчерта, че е необходим пълен обхват и задържане на децата и учениците в образователната система, чрез взаимодействие на всички ангажирани институции.

Не на последно място тя посочи провеждането на реална общинска здравна политика.

„През следващите две седмици срещите ни с хората продължават. Не съм оптимист, че ще чуем нещо по-различно. Но съм оптимист, че на 29 октомври, с номер 1 в бюлетината безвремието в община Карлово ще приключи”, категорична бе Веска Ненчева.