Арх. Костадин Палазов пред протестиращите на Брезовско шосе: Общината е длъжна да осигури обходен маршрут

13.10.2023 г.

Кандидатът на БСП за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов бе сред първите отзовали се на поканата на хората от Брезовско шосе за среща с кандидат-кметовете на града по проблемите им.

Собствениците на имоти и представителите на бизнеса в района са крайно изтощени от проточилия се ремонт, който пречи да упражняват правото си на труд и свободно придвижване. Те настояват от месеци за отговори на редица въпроси и затова поканиха на среща днес Здравко Димитров и кандидатите за кметове на Пловдив на място при тях.

На поканата им не се отзова нито настоящият кмет, нито кандидатът на порочния модел „ГЕРБ“. Освен арх. Палазов, на срещата дойдоха още трима от общо 18-те в кметската надпревара за града. Там бе и кандидатът на БСП за кмет на район „Северен“ Мартин Стойчев.

Гражданите смятат, че археолозите, които проучват разкопките на обекта се бавят много и още повече затормозяват завършването на пътя. Те успяха да научат от изпратения от Археологическия музей служител, че първоначално не е имало навреме сключен договор за тези проучвания и вината за това е на настоящата управа на града. Липсва и утвърден маршрут, който да заобикаля разкопките.

 „Общината е длъжна да осигури обходен маршрут, по който да бъде пренасочено движението, при наличие на проучвателни археологически дейности, а това явно не е направено до момента“, заяви пред гражданите арх. Костадин Палазов.

 Кандидатът на БСП за кмет на Пловдив днес има множество срещи с хората в района, които бяха насрочени още преди те да отправят поканата за днес.