Арх. Костадин Палазов: БСП е алтернативата на модела ГЕРБ в Пловдив

10.10.2023

„БСП в Пловдив е алтернативата за промяна на модела на управление с нова генерация от чисти и млади, но подготвени хора, които доказаха, че могат да печелят битки, преборвайки олигархични зависимости и отстоявайки политиките на БСП”. Това заяви кандидатът за кмет на „БСП за България” арх. Костадин Палазов в дебата за Пловдив по bTV тази сутрин.

„Големият проблем за чистотата на Пловдив е остарелият начин и организация на сметосъбиране. БСП има ясно решение на проблема – въвеждането на т.н. потъващи контейнери – за да не се вижда сметта и не се разнасят зарази”, посочи арх. Палазов в дискусията по тема „чистота”.

„В Пловдив общественият транспорт не е обществен, а е частен. Проблемът идва от факта, че транспортът е разпокъсан между множество частни фирми и по този начин процесът се управлява трудно и няма контрол. За разлика от София, където транспортът е общински, контролът е по-добър, оттам и редът е по-добър”, посочи арх. Палазов в дебата по следващата тема. По думите му решението трябва да се търси във възможността за подобряване на транспорта на базата на конкуренцията между частните фирми, като се контролира процеса.

Кандидатът на "БСП за България" акцентира върху образованието в дебата за Пловдив: „Образованието трябва да се постави в услуга на съвременните тенденции, на бъдещето и най-вече - да е обвързано с нуждите на бизнеса. За да се подготвят кадри, които да могат да се реализират”, посочи арх. Палазов. Според него е важно да се стъпи на традициите, на подготовката, която българското образование има през годините и същевременно да се надгражда с новите технологии. Конкретно той подчерта последователната позиция на социалистите в града под тепетата за необходимостта от изграждане на нова сграда на Математическата гимназия.

В отговор на въпрос на водещите за „автентичната лява БСП в Пловдив” в досегашния Общински съвет, кандидатът на социалистите за кмет отговори: „Странно словосъчетание. Не знам колко автентични и леви са хора, които 4 години по никакъв начин не изразяваха мнението на левите хора в Пловдив, не отстояваха политиките на БСП, бяха зависими от олигархични кръгове и бяха патерица на ГЕРБ. Тези хора не могат да бъдат и не са част от нас, Ние работим с нови, чисти, млади хора, които обаче са добре подготвени, за да провеждат тази политика”, посочи арх. Палазов.

„БСП има стройна програма за справяне с транспортния проблем на Пловдив, за експресно завършване ремонтите на разкопаните улици, за изграждането на детските градини. Вярваме в подкрепата на пловдивчани с номер 1 в бюлетината”, завърши кандидатът на "БСП за България".