Иван Петков: Пловдивският панаир трябва да е на гражданите, а не на частни корпоративни интереси

Апр 05, 2023 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 807

БСП-Пловдив ще се бори за Панаира

„Днес е тъжен ден за Пловдив. Лицето Георги Гергов победи немощната общинска администрация в съда при битката ни срещу опитите за еднолично овладяване на Панаира. Това е същият съд, който преди няколко месеца скандално отказваше да разгледа дело срещу лицето Георги Гергов с абсурдни аргументи, основани на приказки за японски селяни. Звучи като шега, но това е действителността, за жалост.” Това написа във Фейсбук председателят на БСП-Пловдив и народен представител  от „БСП за България” Иван Петков.

По думите му справедливото решение би било Панаирът да бъде на гражданите, а не на частни корпоративни интереси.  „Какво ни разкрива, обаче, съдебното решение? Това е тъжната действителност, че в Общински съвет Пловдив в момента цари пълен хаос. Съдът не признава задължителната сила на Решенията на ОбС, тъй като се оказва, че мнозинството от общинските съветници коментират едно, а вземат решения за друго. И част от това мнозинство са продалите се на лицето Георги Гергов общински съветници, които претендират да са някаква алтернатива на нещо си”, посочи Петков.

Това е нивото на мнозинството, което управлява града ни. И тези хора чертаят бъдещото за нас и за нашите деца .Битката обаче не е окончателно изгубена, решението подлежи на обжалване от кмета Здравко Димитров и ние разчитаме на справедливост. Но трябва да си зададем и въпроса можем ли да разчитаме на съдебната власт да защитава нашите права! Тепърва предстои да научим окончателния отговор. Ние от БСП-Пловдив продължаваме да защитаваме интересите на гражданите и няма да се откажем от Панаира, категоричен беше Иван Петков.