Веска Ненчева, БСП: Всички мерки, които предприемаме, са насочени към хората

Сеп 08, 2022 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 989

Трябва да помогнем на бедстващите хора, защото помощ от държавата няма, призова членът на НС в МО Мартин Велев

„Това, което се случи в Карловския край, е апокалипсис. Водачи на листи от всички области на страната, мои колеги, мигновено реагираха. Изключително бързо и адекватно реагираха Младежкото обединение, за което им благодаря. Даренията, които направиха, бяха изключително необходими. Хората бяха в ступор, нямаше никаква реакция на държавно ниво в първите няколко дни, а това е изключително важно.“ Така водачът на листата на “БСП за България“ в Пловдив-област Веска Ненчева коментира водното бедствие в Карловския край, в ефира на БСТВ.

В предаването “Предизборно студио“ тя обясни, че благодарение на членове на левицата, в Карлово ще бъде открит пункт за дарения и контакт за доброволчески труд.

Като доброволец Мартин Велев, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, заяви: „След Националния ни съвет се взе решение всички да тръгнем към карловските села. Закупихме и занесохме храна, вода, консерви, одеяла, тоалетни принадлежности, всичко това беше важно за хората. Работата е много, ние сме всеки ден на терен и апелирам хората да се активизират, за да помогнем, тъй като такава помощ от държавата няма“, коментира младият социалист.

„Основната ми работа в 48-ия парламент ще е задействане на институциите за мигновено свършване на работата в бедстващите ни населени места“, заяви Веска Ненчева, като кандидат за народен представител. Тя изрази надежда, че ще бъде проявена държавническа мисъл, с грижа за хората. „Няма избори, няма политики, няма нищо, ако ние нямаме хората. Каквито и мерки да се вземат, трябва да са за тях“, категорична е тя.

Във връзка с предстоящите избори тя призова хората да не гласуват за политиците емоционално, а с разсъдък. „Ако имаме ниска избирателна активност и след 2-ри октомври не може да се сформира правителство, това означава, че нито един проблем, който е създаден, тежката зима, инфлацията и всичко останало, няма да как да бъде решено с поредното служебно правителство. Апелирам хората наистина да проявят разсъдък и разум и да излязат да гласуват, защото това е тяхната заявка за това, което трябва да очакват от управляващите“, заяви Ненчева.

От своя страна Мартин Велев също призова за висока избирателна активност, за да се състави стабилно правителство: „Ако имахме такова, сега можеше да се актуализира бюджета и да се отпуснат нужните пари за тези карловски села“, заключи той.