ЗАХАРИ ХРИСТОВ,БСП : МИСИЯТА МИ ЩЕ БЪДЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА В ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ!

Апр 02, 2021 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1306

02.04.2021

Захари Христов е кандидат за народен представител от БСП в Пловдив-област. Понастоящем е ръководител проект на автомагистрала „Европа“, бивш служител на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За втория програмен период на ЕС 2014-2020г, България е усвоила 54% от предвидените средства за нея по доклад на финансовото министерство.Много голяма част от тях ще останат неусвоени. Моята задача през новия парламент ще бъде в Пловдивска област да дойдат повече средства за рехабилитация и строителство на инфраструктура.

   Ще работя в насока да премахнем модела по който 3 фирми в държавата печелят почти всички обществени поръчки.България ще тръгне напред, когато дребен и среден бизнес имат нормален достъп до обществени поръчки.  По места по-малките строители са пренебрегвани.

   Трябва да се коригират изискванията за кандидатстване по пътни проекти,които в повечето случаи са непосилни за българските фирми. Печелят чуждестранни фирми с минимлен персонал,които пак наемат нашите като подизпълнители. Нека си зададем въпроса кой печели от това?

   Основна ми задачи в пловдивска област ще бъдат разширение на околовръстното шосе,Югоизточния обход на Пловдив (който ще направи цял пръстена на околовръстното шосе), рехабилитация на I,II,III клас пътна мрежа, подмяна на водните цикли в населените места.