Радев и Баташки: На 27 октомври, с №56, пловдивчани можем да променим посоката

Окт 22, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1426

22.10.2019 г.

„На 27 октомври можем да променим посоката за развитие на Пловдив .  Ние, социалистите,  предлагаме път към град на здрави, образовани и проспериращи пловдивчани“, заяви кандидатът за кмет на БСП Николай Радев на среща в кв. Кършияка заедно с кандидатите за районен кмет д-р Атанас Баташки и съветници от листата в р. Северен. „Пловдив няма икономика, която да осигурява високи доходи. Нашата цел е за четири години градът ни да стане високотехнологичен център“, обясни директорът на Английската гимназия. Той посочи и трите предпоставки за постигането й – образовани и подготвени в пловдивските училища и вузове кадри, бизнес, освободен от „примката“ на администрацията и подкрепа за всяка добра инвеститорска инициатива. „Погледът на кмета трябва да е към бъдещето, но и към настоящето. Той трябва да мисли мащабно, но и да се вглежда в детайлите“, каза Радев. В тази връзка допълни,  че разчита изключително на екипа си, за да се решават проблемите на гражданите паралелно с реализацията на големите проекти. „Ние с д-р Баташки изповядваме лявата политика. В нея грижата за децата, за младите семейства, за хората с увреждания, за възрастните е приоритет. Това означава – строителство на детски градини и ясли, създаване на допълнителни социални услуги и места за социален живот“, уточни Николай Радев. 

Д-р Баташки посочи приоритетите си за кв. „Кършияка“ – реновиране и модернизиране на спортното игрище в парк „Иван Рилски“, облагородяването на междублоковите пространства, създаване на достъпна среда за детски и инвалидни колички, подмяна на тротоари. „Нова сграда за районното кметство е сред първите ми задачи и да осигуря от Общината подкрепа за важните проекти – подмяна на канализацията на бул. „Дунав“, завършването на бул. Северен и др. Кв. „Кършияка“ ще има свои представители в гражданския съвет, с който ще се срещам всеки месец, за да отчитам свършеното и да получавам следващи задачи“, гарантира кандидатът за районен кмет от „БСП за България“.

В продължилите близо три часа разговори с различни пловдивчани двамата кандидати с № 56 обясняваха, че изборите на 27 октомври не са обикновен акт, а възможност за коренна промяна. „Когато избирате, потърсете информация за биографията на кандидатите, за тяхната политическа кариера, за житейските им постижения. Тогава решете кой искате да взема решения за бъдещето ви“, посъветва Николай Радев.