Ива Вълчева: Няма да обещавам, а ще действам

Окт 21, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1684

21.10.2019 г.

"Аз знам какви са проблемите в община Хисаря и знам какви са проблемите на всяко едно населено място." Tова заяви Ива Вълчева, кандидат за кмет на община Хисаря,  в с. Карсново и каза, че  няма да обещава, а ще действа. „В Хисаря имаме стадион, имаме плаж, но те не работят. Сигурно се питате защо ви  разказвам за Хисаря. Защото бюджетът на общината се пълни и от приходите, идващи от общинската собственост, а за да има приходи, тя трябва да се стопанисва добре. Знаете ли колко са нетните приходи на Общинско горско стопанство Хисар -  малко над 5 000 лв., а разходите са в пъти повече. Бюджетът  на общината е необходим не само за града, а за всяко едно село. Аз знам какви са проблемите в община Хисаря и знам какви са проблемите на всяко едно населено място. Трябва да има промяна в организацията на разходване на бюджета.“- каза Вълчева.

В своеобразен отчет пред красненци настоящият кмет и кандидат за втори мандат от БСП Цвятко Истилянов сподели, че  това, което  е успял да постигне още в първата година от мандата, е ремонт  на  пешеходния  мост над  реката, на чешмата  на Красновски минерални бани, частичен ремонт на 8 улици и почистване на голямото сметището между Кръстевич и Красново. „Като кмет за първи мандат, имам много  идеи, за съжаление не успях да  реализирам всичките. И не поради липса на воля, желание  и съдействие от страна на хората в селото, а заради  постоянната липса на средства за малките населени места. Това обаче не ме отказва от намерението да продължа в името на развитието на селото ни“, категоричен бе той. 

 Пенчо Шапков, водач на листата на социалистите, допълни, че всички ще работят за благото на общината- така както са го правили в предишните години. „Важно е да знаете, че нашата платформа е отворена и ще бъде допълвана с вашите предложения. Тези избори са важни заради прехода в следващите 4 години. Премислете добре, не се радвайте на дребни подаяния, които ви раздават по време на изборите, а се замислете за следващите 4 години и бъдещето, което искате за вашето село, за общината“, завърши той.