Поздравителен адрес за празника на лекарите от д-р Караиванов

Окт 19, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1565

19.10.2019

                                                                                                           ДО  ЛЕКАРИТЕ В ОБЩИНА АСЕНОВГРАД

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Най-сърдечно Ви поздравявам по случай Деня на българския лекар – наш професионален празник и добър повод за равносметка!

Обръщам се към всички свои колеги лекари, които с професионализъм, всеотдайност и сърце служат на здравето на хората. Нашата професия има мисия и не случайно е свързана с деня, в който почитаме най-големия български светец и закрилник на целия български народ – св. Йоан Рилски чудотворец. Ние лекарите също сме способни да правим чудеса. Чудесата на изцелението, на спасяването и даряването на живот, а понякога просто силата на хуманното отношение към пациента е достатъчна за вдъхването на сила и кураж у него.

 Нека продължаваме със същата енергия и професионализъм да се грижим за хората и да се борим за всеки живот. С всеотдайност, авторитет и компетентност, отзивчивост и благодарение на неуморния ни труд в служба на човечеството, нека бъдем еталон за подражание, да допринасяме за поддържането и повишаването престижа на най-хуманната професия. Нека трудът ни да бъде пример и за младите лекари. Защото да бъдеш лекар е призвание и дар от Бога за хора с огромни сърца. Да оказваш безкористна помощ е достойно, а да се справяш с болката е чудодейно.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С  уважение,

Д-Р ЕМИЛ КАРАИВАНОВ                                                                                   19.10.2019 г.