Д-р Емил Караиванов: Екологията ще продължи да е акцент в управлението на община Асеновград

Окт 10, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1302

10.10.2019

"И най-големите, и най-малките проекти на общината ни си приличат категорично по един белег: в основата им е интересът на хората, на квартала или на цялото населено място. Така е вече осем години в Асеновград и ще продължава да бъде. Защото и десетките милиони не струват нищо, ако с тях не се решават проблеми, засягащи живота на всеки асеновградчанин". Това каза кандидатът за кмет от „БСП за България“ д-р Емил Караиванов в срещите си с гражданите тази седмица и даде за пример успешната реализация на близо 30 жилищни блока в града, които са преминали успешно мерки по енергийна ефективност, напълно безплатно за живеещите там.

Жителите на квартала „Св. Георги“ и съседите от района до училище „Ангел Кънчев“ в разговора си с кандидата за кмет се интересуваха какво още може да направи община Асеновград, за да се подобри въздуха в града, да има по-малко вредни емисии, по-безопасни улици и места за отдих по кварталите.  

"Ще работим за качествено ново решение с отпадъците на асеновградчани, след като новата инвестиция от 10 милиона лева, спечелена в досегашния мандат, стане реалност", категоричен е д-р Караиванов. "Вярно е, че имаше много и дълги неудобства с етапите на реализация на т.нар. воден цикъл за Асеновград, но оттук насетне асеновградчани ще усетят трайно подобрение във ВиК услугите за града", подчерта още той.  

 "Екологията ще продължи да бъде акцент и приоритет в управленската програма и за следващия мандат, защото имаме готовност, а и това е инвестиция в поколенията", обеща д-р Караиванов. Асеновградчани очаквано поискаха повече зелена среда по кварталите, повече места за децата и спортуване, както и пълно преобразяване на ЖК „Изток“, след като д-р Караиванов вече пое ангажимент и този квартал да бъде благоустроен като ЖК “Запад“.