Николай Радев: Отстояваме достъпно и конкурентноспособно общинско образование

Окт 09, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 690

09.10.2019

"Шансът на Пловдив е да избере за кмет човек от системата на образованието. Това е авторитетен учител и успешен директор на една от най-добрите гимназии в България – Английската в Пловдив". Това заявиха пловивски директори на училища и преподаватели, които се срещнаха снощи с кандидата за кмет от „БСП за България“.  Заедно с тях, кандидатът от "БСП за България" за кмет на Пловдив Николай  Радев обсъжди проблемите на общинското образование и вариантите за решението им.

„Достъпното, модерно, иновативно и конкурентноспособно образование е акцент в платформата ни „Пловдив на хората“, обясни Радев.  Той изтъкна и другите приоритети на БСП – здравеопазване, социални дейности, демографски мерки, трудова заетост и култура.

„Създаването на електронна библиотека, достъпна за всички учители, ученици и студенти е моя мечта и цел, която съм си поставил”, допълни директорът на Пловдивската английска гимназия Радев

Изграждането на нови училища и ремонтирането на съществуващите, както и реновирането на спортната им база, обедини участващите в дискусията. Те бяха категорични, че сигурността ще се подобри, ако видеонаблюдението в дворове и прилежащи пространства на училища, ясли и детски градини се обвърже с общинския център за видеонаблюдения.

„Гарантирам, че Николай Радев, като кмет на Пловдив, ще е успешният медиатор между средните училища, университетите и бизнеса в града” каза юристът и университетски преподавател Нели Петрова от листата на левицата за кандидат-общински съветници.