Николай Радев: Ще ползваме знанията и опита на професионалните гилдии за Пловдив на хората

Окт 07, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 2142

07.10.2019

“Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха комуникация, а това показва едно подобаващо отношение“ – с тези думи на председателя на Адвокатска колегия Пловдив Иван Демерджиев започна срещата на ръководството на колегията с кандидата на левицата за кмет на Пловдив Николай Радев С него бяха и юристите Нели Петрова, Тодор Кръстев и Огнян Урбалов - кандидат-общински съветници от листата на „БСП за България“ . „Готови сме съвсем безкористно и безвъзмездно да дадем знанията и уменията си, стига те да са в полза на града. Искаме да сме обществено обвързани“ – заяви още адв. Демерджиев.

„Да ползваме мнението на професионалните гилдии в града е една от целите, които аз и моите съпартийци сме си поставили“- категорично заяви Радев и сподели идеите на екипа си за ежемесечни срещи с тях, за да получават експертното им мнение по важните за обществеността проблеми. Той очерта посоката на Пловдив според управленската програма на социалистите – превръщането му в по-високо развит технологичен център.

Липсата на дисциплина и отговорност у общинските служители често води до действия в ущърб на пловдивчани, подчертаха в разговора от адвокатската колегия. Председателят й Иван Демерджиев даде пример с колелото до водната палата. Според него, то не само че затруднява предвижването, но е и на съмнително висока цена, за което никой не е понесъл отговорност. Припомнено бе, че в предишни мандати се е искало становище и на прокуратурата при вземане на важни за града решения от общинския съвет. „Считам, че най-доброто експертно становище би било това на градската адвокатска колегия“ – уточни адвокат Тодор Кръстев. „Ние се борим за правата на гражданите. Вие отстоявате законността и правата на гражданите. Имаме обща цел!” – добави екс военният прокурор Огнян Урбалов. „Аз съм юрист с 27-годишен опит и смятам, че наболял проблем в местното управление е липсата на юристи в Общинския съвет. Местното законодателство трябва да претърпи промени и съм абсолютно съгласна с колегите си, че взаимопомощта с Адвокатска колегия – Пловдив е наложителна“ – подчерта Нели Петрова, която е и преподавател по данъчно и финансово право в ПУ.

„За да управлява кметът пълноценно общината, то той задължително трябва да се допитва до експерти в различните области.“ – обобщи разговора Николай Радев.