Проф. Христов: Търсите водач на Пловдив? Това е Николай Радев

Окт 02, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1652

02.10.2019

„Вярвайте на хората, които са се доказали. Николай Радев е такъв човек. Той работи с най-съществения и най-специфичен ресурс –  хората, нашите деца. Поколенията, които е учил в двете най-елитни гимназии – Математическата и Английската в Пловдив, показват, че той е човек, който разбира от най-сериозното и най-важното – от човешките души. Гласувайте за такъв човек, защото хората са определящите. Ако ние не се потрудим за тях, другото няма никакъв смисъл“. Това каза проф. Иво Христов на среща с граждани в район Тракия на тема „За властта и хората“.

"Срамно е град като Пловдив да бъде управляван по този начин", каза професорът за модела ГЕРБ и попита: "Къде са хората? Защо допускат това и още колко ще търпят? Преди да оправят малкия си свят, трябва да преодолеят страха и да започнат с промяна на заобикалящата ги среда. Това може да стане още на 27 октомври с избора на №56, защото обикновено по време на избори всички искат да се харесат на хората. Ще успее онзи кандидат, който е критичен и към себе си, и към хората“, заяви проф. Христов.

Добромира Тошева, която е председател на партийната организация в район Тракия и кандидат за негов кмет очерта основните проблеми и подхода, с който ще ги решава - открито и заедно с хората и за хората на района

Кандидатът за кмет на община Пловдив Николай Радев, издигнат от „БСП за България” подчерта че запазването на общинското здравеопазване е жизнено важно за десетки хиляди пловдивчани. Той очерта съществуващия досега проблем с детските ясли и необходимостта те да станат безплатни час по скоро. "Грижата за децата върви ръка за ръка с потребностите на възрастните хора и подобряването на техния начин на живот, а социалните услуги трябва да са насочени към всички, които наистина имат остра нужда от помощ", каза още Радев. Той се спря и на отхвърляните досега от ГЕРБ в предишните мандати многократни предложения на левицата за създаване на фонд за общински жилища за млади семейства, а също и за намаляването на определени данъци и такси за тях.

"Равностоен диалог с бизнеса наистина е възможен", е изводът на Николай Радев. Директорът на елитната пловдивска английска гимназия смята, че взаимодействието община – държава – бизнес в сферата и на образованието, за което „БСП за България” има ясна политика, ще осигури наличието на висококвалифицирани кадри за града ни. Водачът на пловдивската листа за общински съветници под номер 56 се спря още и на изчезващите зелени площи, презастрояването на града под тепетата, оттук и замърсеният въздух, както и на нереализирания транспортен проект. Той е за бързото възстановяване на

спортните площадки в училищата и в кварталите, за проверка на концесионните договори за тях; както и за се подпомагане на  дружествата за високо спортно майсторство. „В Пловдив не трябва да разглеждаме културата на последно място  и като отделно понятие, а като цялостно наследство. Само такъв комплексен подход ще извиси града ни на световно ниво и ще го развие като успешен туристически бранд”, изтъкна Радев. Николай Радев прикани присъстващите на дискусията в Тракия и всички пловдивчани към откровен и активен социален диалог, за да се постигнат целите в предизборната платформа: Да се превърне Пловдив в град на здрави и образовани хора! Да върнем Пловдив на хората!  - призова в заключение бъдещият кмет.

"Търсите водач? Това е човекът - Николай Радев!",завърши дискусията за властта и хората проф. Христов. 

По-рано през деня двамата бяха на тържеството на възрастните хора и на среща с пловдивчани във фронт офиса под номер 56 на Главната.