Тодор Стоилов: Искаме единен и демократичен ЕС, който да уважава суверенитета на държавите

Май 15, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1389

15.05.2019

„Искаме европейски стандарти за минимални възнаграждения и пенсии”, това заяви кандидатът  от „БСП за България”  Тодор Стоилов в Пловдив. Той очерта ситуацията на стария континент – резултат от десните мерки и доминация на десни решения. „Нашата битка и ангажимент на левицата е да отстояваме правото на всеки българин на достоен труд с достойни доходи и гарантиран достъп до качествени публични услуги- като здравеопазване и образование”, посочи Стоилов.

„Искаме единен и демократичен ЕС, който да уважава суверенитета на държавите, каза още той. Стоилов отбеляза, че България сега изглежда неубедително в глобалната политика, защото правителството пропуска шансовете да защити националните интереси. „Санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати, те не са в наш интерес - нито културен, нито икономически”, заяви Стоилов.

„Партията на европейските социалисти е тази, която работи и отстоява идеята за социална Европа. Ако искаме промяна в ЕС и в България, изборът е с №18 в интегралната бюлетина”, завърши кандидатът от „БСП за България”.