Иван Кръстев: Искаме достоен труд с достойно заплащане за всички българи

Май 12, 2019 ПЛОВДИВ Новини Избори 0 1471

12.05.2019

“Бедността и неравенствата в доходите - това са най-проблемните теми за бъдещето на ЕС”, категоричен бе Иван Кръстев, кандидат за евродепутат от листата на “БСП за България” при срещата си с граждани в район Западен на Пловдив. Хората му задаваха въпроси за ЕП, за предложенията на БСП, за мнението на Кръстев по актуалните теми. “На първо място искаме да постигнем подобряване стандарта на живот на хората, осигуряване на достоен труд с достойно заплащане”, обясни той. По думите му липсата на качествени публични услуги като образование и здравеопазване са проблемите, които тревожат хората. “На този фон опонентите на БСП говорят за дигитализация, за създаване на европейски суперкомпютър, за борба с фалшиви новини, сякаш това са най-важните въпроси за българите”, отбеляза кандидатът за евродепутат.

Той се срещна  и с избиратели на Главната в “Инфо18Център”, и обсъди с тях актуални теми. Иван Кръстев отбеляза, че регионът на Пловдив е притегателен от инвеститорска гледна точка, за разлика от самия град. “Ако погледнем начина, по който пловдивската управа се справя с публичните инвестиции, ще констатираме с огромно съжаление, че  в такъв прекрасен момент, когато тя трябва да рекламира своето културно-историческо наследство, Общината постигна пълно фиаско. Слава Богу, гражданите на Пловдив, град с респектиращи традиции, компенсират дефицита на общинската администрация”, заключи Иван Кръстев.

Утре Кръстев, който е бивш зам.-министър на oбразованието, ще участва в дискусия за образованието и европейските му измерения. Във вторник ще се срещне с жители на р. Северен по темата “ЕС - икономика, доходи, социална политика”.