Красимир Трифонов, БСП - Пловдив: 30 години от прехода е чудесен повод да сложим край на този модел

7.03.2019

“В България вече има демографски пустини. Това е резултатът от управленското десетилетие на ГЕРБ”, каза председателят на РС на БСП – Южен доц. Ангел Иванов в доклада си пред делегатите на Районната отчетна конференция. Той представи дейността на структурата за последната година и анализира актуалната политика на национално и местно ниво. Доц. Иванов се спря на корупционните скандали, състоянието на  здравеопазването и образование, липсата на сигурност за хората. По думите му управленските трусове и злоупотреби са патент на ГЕРБ и присъдружните им партии  в НС и в местния парламент. „Пловдивският общински съвет се е превърнал в брокер на общинската собственост, а продажбите се одобряват от стабилното мнозинство на ГЕРБ, Съюз за Пловдив на Каназирева, Кауза Пловдив на Тютюков, патриоти и земеделци”, посочи доц. Иванов. Той не пропусна и скандалите с Фондация „Пловдив 2019” – от откриващото събитие до културни прояви със спорен ефект. „Милиони се харчат за проекти,белязани от корупционни практики - велоалеи, ремонти на главни улици, подлези, надлези, зоологическата градина, градинки”, изброи районният председател.  Той подчерта, че БСП е категорична опозиция и в контекстта на предстоящите избори ще търси подкрепата на гражданите за смяна на порочния модел. „Този парламент е изчерпан и трябва да си ходи”, посочи Кристиян Вигенин, който беше гост на форума. Той бе категоричен, че спечелването на  европейските избори ще означава нова политическа ситуация и опция за предсрочен парламентарен вот. Председателят на Областния предизборен щаб Георги Търновалийски се спря върху подготовката за предизборната кампания. „Трябва да победим ГЕРБ и не само да свалим това управление, но и да не допуснем повече кабинет на Борисов”, заяви той. Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов обясни, че всички предпоставки за успех на изборите са налице – платформа, обществено недоволство и остро опозиционно поведение. „Нашата задача е да използваме трите и да изградим изборна администрация, която да следи за честното провеждане на изборите”, подчерта председателят на Градския съвет на БСП – Пловдив. Той информира, че подготовката за евровота върви паралелно с тази за местните избори. Работната група за разработването на „Визия за Пловдив” напредва с документа за развитието на Пловдив при управление на БСП. „Тази година се навършват 30 години от срамния преход, което е идеален повод да сложим край на този модел”, завърши Трифонов.

Народният представител Теодора Халачева отчете дейността си за последната година и съобщи за младежката визия. „Политиката към младите е нужна и спешно необходима, защото България обезлюдява”, посочи тя. На европейско ниво БСП предлага комисар по демографската политика и младежта, стана ясно от думите й.

Конференцията утвърди номинациите на основните партийни организации за евродепутати. Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации, следвани от проф. Иво Христов и Теодора Халачева. Сред посочените са също Георги Пирински, Деница Златева, Александър Симов, Крум Зарков.