ОЖС-БСП Пловдив организира кръгла маса за насилието над жени и деца

10.12.2017 г.

Обединението на жените социалистки област Пловдив организира кръгла маса под надслов: „ЧУЙ МЕ!  ВИЖ МЕ!”, която ще се проведе на 11 декември 2017, 11.00 часа,  в гр. Пловдив ,  парк –хотел „Санкт Петербург”, Зала „Дружба”.

Дискусията  е заключителна  част от проект, свързан с един от най-чувствителните и актуални  за  обществото ни въпроси - насилието над жени и деца. Проектът  „Чуй ме, Виж ме!”, се  реализира от Областния съвет на обединението на жените социалистки област Пловдив и цели да повиши осведомеността на обществото относно проблемите с насилие над деца и жени, последствията от него и начините да бъде осигурена адекватна подкрепа и грижа за пострадалите. В рамките на кампанията, до 1 декември в общините Сопот, Хисар, Марица, Стамболийски, Асеновград и Брезово в област Пловдив бяха възстановени и реновирани пешеходни пътеки, всяка от които с надпис Чуй ме! Виж ме!. Издадена бе информационна брошура, която бе разпространена в административни структури на местната власт, стопански обекти, козметични и фризьорски салони, както и сред граждани по време на акциите.

Участие в дискусията ще вземат народните представители от „БСП за България”  Теодора Халачева, член на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Георги Търновалийски, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на НС, представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, на неправителствения сектор, учители и директори на училища, членове на ученически съвети,  родители.