Доц. Георги Йорданов подари на второкласниците от ОУ "Пенчо Славейков" картинен речник

18.09.2017г.

Народният представител от ПГ на "БСП за България" доц. д-р Георги Йорданов посети днес ОУ "Пенчо Славейков" в кв. Столипиново. Той се срещна с директора на учебното заведение Екатерина Делинова и обсъди с нея най-горещите проблеми на българското образование,  здравното, екологичното, гражданско и интеркултурно образование.
Депутатът  видя медицинския и зъболекарски кабинети в училището. След това доц. Йорданов посети петте иновативни кабинета на второкласниците, които бяха изцяло преобразени по време на лятната ваканция. На децата той подари картинен речник, съобразен с целите на иновациите, а именно - чрез онагледяване да се запаметят определени думи от текстове по Български език и литература и Околен свят. С това се подпомагат интеграционните и социализиращи процеси, работейки с тези деца и ученици.
Доц. Йорданов поздрави учениците и им пожела да учат много, за да реализират мечтите си и приветства иновациите, реализирани от г-жа Делинова и нейния амбициозен екип. В знак на благодарност децата рецитираха стихотворения.
Посещението на доц. Йорданов съвпадна с честването на Деня на мира в училището. Той присъства на символичното пускане на бели гълъби от учениците.
ОУ "Пенчо Славейков" е сред одобрените от МОН със статут на иновативно, като 100% от учениците в него са от квартал „Столипиново“.