Георги Търновалийски се ангажира да се увеличи бюджета за издръжка на полицейските управления

Мар 23, 2017 ПЛОВДИВ Новини БСП 0 1729

Жителите на община Лъки искат път, водоснабдяване и сигурност

Да се разшири и ремонтира пътят от Югово до  Лъки, да се оправи водоснабдяването на Борово и  да се увеличи броя на полицаите, обслужващи общината поискаха жителите на община Лъки на среща с кандидатите за народни представители от "БСП за България." Пред водача на листата Георги Търновалийски те споделиха тревогата си от обезлюдяването на общината, лошите пътища и усещането, че са почти напълно изоставени от грижите на МВР.

„Вече две години  в подучастък-Лъки има само един полицай. Градът, шестте села и една махала  разчитат само на него. Планински пресечен район с отдалеченост 22 км. до последното село е оставен на грижите на един полицай", коментираха жителите на селата около Лъки. Според Красимир Манов, бивш кмет на общината и председател на структурата на  БСП,  предишните функциониращи щатове са останали празни, след всяко преместване или пенсиониране на полицейски служител.

Георги Търновалийски се ангажира да се увеличи бюджета за издръжка на полицейските управления, за да не остава и това на плещите на общината, припомняйки, че преди година лично министър Бъчварова е призовала общините да отделят от скромния си ресурс за издръжка на нови щатове. „ГЕРБ сега обещават сигурност във всяко село, но и в двата им мандата това не бе приоритет“, категоричен бе той. „В програмата на  "БСП за България" сме заложили съставянето на нова „полицейска карта“, при която в районите на селата  да се създадат нови участъци с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника, а постът да  отговаря за не повече от три села, като осигурява патрулна дейност и незабавна реакция при кражби и всички други престъпни посегателства", представи част от мерките предвидени от левицата Търновалийски.