Манол Генов на тържествата в Асеновград по повод Националния празник на България

В чест на годишнината от Освобождението младите социалисти  раздадоха 139 трибагреника.

Кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България” Манол Генов се включи в тържествата, организирани от община Асеновград по повод Националния празник на България - Трети март. Официалното честване започна с  панихида в памет на загиналите за Освобождението в храм „Св. Димитър”, където се намира и гробът на прапорчик Вишняков. Манол Генов поднесе цветя на надгробната плоча на руския войник. Честванията продължиха на градския площад „Акад. Николай Хайтов”, където се проведе церемонията по вдигане на националното знаме на Република България. Празничната програма продължи с концерт на певческа формация „Аноним” и ансамбъл „Тракия”.

„Днес е най-големият празник на България. Преди 139 години от този ден се правят първите стъпки към утвърждаването на страната ни като суверенна държава. С обединени сили България е върната на границите на Европа. С това се поставя началото н а нашата незавсимост. На Трети март ние честваме възкресението на един народ, чиято висока духовност и култура е била подложена на унищожение. За нас, българите, 3 март 1878 г. е въплъщение на едно ново начало за България, на която историята е отредила да се намира на кръстопътя между запада и изтока, между Европа и Азия. Там, където така сложно и съдбовно се преплитат интересите на великите сили. Затова ние имаме дълг към дедите си да водим активна и балансирана външна политика, в полза на националните интереси на Република България - национална сигурност и териториална цялостност на страната, благоденствие на българските граждани. Единственият начин да постигнем това е чрез пълноценно членство в Европейския съюз и НАТО и активно участие във формирането на дневния ред на международните организации, в които членуваме. Трябва да развием и подобрим отношенията си с Русия, в това число да предприемем конкретни инициативи и стъпки в сътрудничество с други страни членки за отпадане на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия”, сподели кандидатът за народен представител Манол Генов.

По време на празничната програма младежи от БСП-Асеновград зарадваха асеновградчани, като им подариха националното знаме. В чест на годишнината от Освобождението младите социалисти  раздадоха 139 трибагреника.