Георги Гергов: Време беше да се чуят ясно гласовете на партийните членове

Отчитаме и завишен интерес от страна на симпатизантите ни, които уставно имат определени права, но не участват в отчитането на резултатите от вота

„Време беше да се чуят ясно и гласовете на партийните членове, които да кажат дали БСП да се яви самостоятелно на президентските избори, а ако е в коалиция, кои да са левите  или центристки партии, с които да влезе в преговори за подкрепа”. Това заяви областният лидер на БСП-Пловдив и член на ИБ на НС на левицата Георги Гергов, след като упражни своя вот на вътрешнопартийното допитване. Той гласува в секцията в район Централен, където до края на втория ден активността е повече от 30% от членовете на партията.

„Отчитаме и завишен интерес от страна на симпатизантите ни, които уставно имат определени права, но не участват в отчитането на резултатите от вота. В община Куклен обаче, в която допитването е преминало на 75%, част от поддръжниците ни са поискали и да станат членове, като са обяснили това с демократичността на процесите и вземането на решения в БСП“, коментира допитването Гергов.

В община Съединение своя вот са изразили около 80% от членовете, приключило е гласуването в някои от селата в община Първомай, община Садово и община Карлово. „Според предоставени данни масово гласуват членовете на партията в активна възраст, а за по-възрастните членове са регистрирани подвижни секции. Социалистите са мъдри хора, затова искаме и се опираме на тяхното мнение и вярвам, че заедно, сплотени в една идея и в колективен дух, а не с еднолични решения, ще постигнем своя общ успех“, каза още лидерът на социалистите в областта.